Tiszaújvárosi Etka Jóga

Menü
Kapcsolat
Kategóriáink
Admin Hírek [7]
Az admin üzenetei, hírei.
Tábor Hírek [12]
A táborokról hírek. Új beszámolók, új táborok...
Jóga foglalkozásról Hír [14]
Időpontok
Fejlesztések [1]
A weblap szerkesztéseiről és fejlesztéseiről szólnak a hírek.
Egyéb [12]
Etka Anyó gondolatai, egyéb hírek.. stb..
Aktuális Szavazás
Milyen a weblap?
Összes válasz: 69
Keresel valamit?
Látásjavító szemmasszázs

Ezt a négy fogásos masszázst Kínában kötelezővé tették az iskolákban a gyerekeknek. Minden reggel ezzel kezdik a napot, hogy közösen elvégzik ezt az egyszerű masszázst. Ennek kettős célja van:
felfrissíti őket, beindítja az energiák áramlását stimulálja a szem körül az keringést, az izomműködést, az energia áramlását, ezzel biztosítja, hogy a szem kifogástalanul működjön. Maga a masszázs nagyon egyszerű és ugyanakkor nagyon kellemes, az eredménye szinte azonnal érezhető.
És - akár hiszed, akár nem - van olyan része, amit ösztönösen szinte mindenki csinál. Ugye szoktad te is a szemed belső szemzugát, az orrnyerget dörzsölni, ha fáradt vagy, vagy ha sokat nézted a számítógép monitorját? Igen, ezek az ösztönös mozdulatok is benne vannak ebben a rendezett mozdulat-sorban.
Most pedig lássuk magát a gyakorlatot.
1. lépés:
Mindkét kéz hüvelykujját helyezd a szemöldök belső végén, a csonton kitapintható kis mélyedésbe. Enyhén masszírozd ezt a pontot először az óramutató járásával megegyező, majd azzal ellentétes irányba, 8-8-szor. Mindkét irányban négy nyolcas sorozatot végezz.

2. lépés:
Hüvelyk- és mutató ujjaddal fogd össze az orrnyerget, közel a belső szemzughoz, és a két ujjadat told fölfelé. A tolást 32-szer ismételd meg.

3. lépés:
Egymás mellett - mindkét kézen - nyújtsd ki mutató és középső ujjadat. Ha középső ujjadat kb. 45 fokban az orrcimpához teszed, akkor a mutatóujjad a járomcsont közepén lévő kis mélyedés fölött van (ez egyébként pontosan a pupillával van egy vonalban). Mutatóujjaddal masszírozd ezt a pontot először az óramutató járásával megegyező, majd azzal ellentétes irányba, 8-8-szor. Mindkét irányban négy nyolcas sorozatot végezz.

4. lépés:
Mindkét hüvelykujjadat támaszd meg a halántékod közepén, a többi ujjadat zárd lazán ökölbe. Most a behajlított mutatóujjaddal dörzsöld végig a szemöldöködet - bentről kifelé haladva -, majd a szemgödör alsó peremét ugyanúgy. Ezt a fogást is 32-szer végezd el.

Témák
Belépés
Aura tisztító
Statisztikailag..

Az oldalt nézi: 1
Vendégek: 1
Tagok: 0

Webmester: vmx © 2019